Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame de gris, 1 ou si 2 linguri de ulei. Se framanta bine pana ce capata consistenta unui aluat. Se imparte compozitia in doua parti si din fiecare parte se face cate un rulou mare.
Ruloul se taie bucati. Fiecare bucata se preseaza in mana, se aseaza cate o pruna sau o jumatate de pruna (depinde de dimensiuni) si se face cate o galusca.
Intr-o cratita se pune la fiert apa cu o lingurita de sare. Cand firbe se pun galustele in apa si se lasa sa fiarba la foc mic cam 10-15 minute. Sunt gata cand s-au ridicat la suprafata.
Intr-o tigaie se amesteca pesmetul cu putin ulei si se amesteca pana ce se rumeneste.
Se dau galustele prin pesmet. Cand se servesc se presara zahar pe fiecare.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii