GALUSTE CU PRUNE

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
GALUSTE CU PRUNE

Ingrediente

  • Sint sigura careteta asta e f.populara,dar o postez,sa n-o uitati !
  • -1 kg cartofi
  • -6 linguri,pline ,untdelemn
  • -3 oua
  • -cam 1/2 lingurita sare
  • -cca 280 g faina
  • -cca25 g gris
  • -cca3/4 kg prune
  • -gris,zahar,scortisoara(putin din fiecare,pt.a se presara pe prune,inauntrul galustelor)
  • Pentru pesmet:
  • -cca 150 g unnt sau ulei
  • -cca150 g pesmet

Mod de preparare

Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca cu uleiul(cele 6 linguri).Se lasa sa se raceasca;reci se amesteca cu ouale, faina,grisul,sarea;compozitia se framinta putin,apoi se pune pe suprafata de lucru,presarata din abundenta cu faina si se formeaza un sul cu diametrul de cca 4-5 cm,care se taie in cca 42 de bucati.

Prunele,spalate,se taie in 2 sau 3(depinde de marime).

Pe fiecare bucatica de aluat se pune o bucata de pruna;se presara cu putin gris,zahar,scortisoara.Se aduna aluatul in jurul prunei si se formeaza o bila,care se da prin faina;galustele astfel facute,se pun pe o tava.

O cratita de 6-8 litri se umple cam de 3/4 cu apa;se pun cam 2 lingurite de sare.Cind clocoteste,se pun galustele;se trece cu spumiera sub ele(cu grija),sa se desprinda de fundul cratitei.Se lasa sa fiarba,la foc mic,acoperite de cca3/4(ca macaroanele),cca 15 minute.Dupa ce se stinge focul,se mai lasa in apa,acoperite,cam 10 minute.In timpul acesta,intr-o tigaie,se infierbinta f.bine pesmetul in grasime;cam 3-4 minute,sa se rumeneasca putin.Se amesteca tot timpul.

Galustele se scot cu spumiera,si scurse bine de apa,cite 3-4 se tavalesc,usor,prin pesmetul prajit si se aseaza intr-un vas.

Se servesc imediat,presarate cu zahar pudra si scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise