Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca cu uleiul(cele 6 linguri).Se lasa sa se raceasca;reci se amesteca cu ouale, faina,grisul,sarea;compozitia se framinta putin,apoi se pune pe suprafata de lucru,presarata din abundenta cu faina si se formeaza un sul cu diametrul de cca 4-5 cm,care se taie in cca 42 de bucati.
Prunele,spalate,se taie in 2 sau 3(depinde de marime).
Pe fiecare bucatica de aluat se pune o bucata de pruna;se presara cu putin gris,zahar,scortisoara.Se aduna aluatul in jurul prunei si se formeaza o bila,care se da prin faina;galustele astfel facute,se pun pe o tava.
O cratita de 6-8 litri se umple cam de 3/4 cu apa;se pun cam 2 lingurite de sare.Cind clocoteste,se pun galustele;se trece cu spumiera sub ele(cu grija),sa se desprinda de fundul cratitei.Se lasa sa fiarba,la foc mic,acoperite de cca3/4(ca macaroanele),cca 15 minute.Dupa ce se stinge focul,se mai lasa in apa,acoperite,cam 10 minute.In timpul acesta,intr-o tigaie,se infierbinta f.bine pesmetul in grasime;cam 3-4 minute,sa se rumeneasca putin.Se amesteca tot timpul.
Galustele se scot cu spumiera,si scurse bine de apa,cite 3-4 se tavalesc,usor,prin pesmetul prajit si se aseaza intr-un vas.
Se servesc imediat,presarate cu zahar pudra si scortisoara.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii