Intr-un bol punem cartofii fierti si dati prin razatoarea cu ochiuri mici.Adaugam sarea si cele doua oua. Amestecam cu o furculita,pana cand se incorporeaza ouale si apoi vom adauga fain . Amestecam bine si apoi framantam usor (este un aluat lipicios).Lasam sa se odihneasca,acoperit cu un servet de bucatarie, cat vom pregati fructele. Spalam fructele, le scurgem si le scoatem samburii. In mijlocul fiecarei caise, vom pune cate o visina. Inchidem caisa.Din aluat vom rupe cate o bucatica,pe bucatica de aluat,vom pune caisa si vom aduna marginele de aluat,usor pana cand vom forma o biluta(fructul sa fie tot invelit).
Le punem pe o farfurie pana cand le terminam de facut pe toate. Cat facem galustile,vom pune o cratita cu apa la fiert.Cand apa a dat in clocot,punem usor galustile.Dupa ce le-am pus,trecem usor lingura pe sub ele,sa nu se prinda de fundul cratitei. Lasam sa fiarba la foc domol cam 15-20 de min. Intr-un bol vom pune pesmetul prajit,amestecat cu zaharul si scortisoara. Dupa ce galustile au fiert,le scoatem din apa si le vom trece prin pesmetul cu scortisoara.
Sunt delicioase!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii