Galuste de branza dulce

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Galuste de branza dulce

Ingrediente

  • 500 gr branza dulce de vaca
  • 2 oua
  • 100 gr gris (sau 5 linguri)
  • 1 lingura zahar
  • coaja de lamaie
  • putina sare (cat iei cu 2 degete)
  • 2 linguri de faina
  • Pentru ornat:
  • pesmet
  • ulei
  • zahar
  • zahar vanilat
  • smantana

Mod de preparare

Cele 500 gr branza se pun intr-un bol, se adauga cele 2 oua, sarea, lingura de zahar, grisul si coaja de lamaie. Toate se amesteca, preferabil cu mana ca sa ne asiguram ca s-au incorporat complet. Aceasta compozitie se pune la frigider pentru 30 de minute. In acest timp se pune apa intr-o oala de 5 litri, insa nu trebuie sa fie plina si se pune la foc deoarece apa trebuie sa fiarba cand au trecut cele 30 minute. Astfel, dupa cele 30 minute, cand apa fierbe, se adauga la compozitia de branza si cele 2 linguri de faina, se incorporeaza bine tot cu mana si apoi cu mainile umede se formeaza galuste de branza de marimea mingii de ping-pong si atentie ca acestea sa fie aproximativ egale ptr ca sa fiarba toate in acelasi timp. Aceste galuste se pun in oala cu apa clocotinda, se lasa focul la mic si de cand se pun in apa se lasa la fiert aproximativ 15 minute. Cand sunt fierte, galustele se ridica la suprafata, insa atentie, nu le scoateti imediat cum s-au ridicat, ele trebuie sa fie moi, insa nu foarte moi, de aceea am precizat timpul de 15 minute. In acest timp, pregatiti pesmetul ca pentru galuste cu prune: se pune ulei in tigaie (cam 2 linguri, niciodata nu am masurat, ci am pus dupa ochi) si cand se incalzeste uleiul (nu lasati sa se incinga prea tare ca se arde pesmetul), se toarna pesmet (aprox. 3-4 linguri) si o lingura de zahar, un plic de zahar vanilat si e gata. Galustele gata fierte se scot din apa cu spumiera si se pun direct in tigaia cu pesmetul preparat, se dau prin pesmet si se pun intr-un vas de yena, de preferat, caci le pastreaza calde o vreme. In total vor rezulta intre 25 si 30 de galuste. Cand observati ca toate galustele sunt fierte, ca sunt destul de moi, opriti focul sa nu mai clocoteasca apa, pana ce le dati pe toate prin pesmet, ca sa nu se inmoaie prea tare galustele. Sunt delicioase si calde si reci, sunt pufoase si usoare si se servesc fie cu zahar si smantana, fie cu miere si smantana. Pentru cine nu le vrea prea dulci, nu mai este necesar sa puna zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise