1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu.
2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase.
3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie.
4. Se lasa putin la racit, timp in care ne ocupam de caspuni.
5. Untul se topeste in tigaie si se adauga capsunii intregi (curatati, spalati si stersi in prelabil) care se dau pentru un minut-doua prin unt.
6. Din malai se formeaza galuste intre palmele umezite cu apa, dupa care se insereaza cate o capsuna si se revine la forma rotunda.
7. Pentru glazura: capsunii se curata, se spala, se sterg si se taie marunt. Se adauga mierea si praful de ghimbir si se amesteca. Pana la servire sosul se pastreaza la frigider.
8. In momentul servirii, deasupra galustelor se pun cate 2-3 linguri din sos (glazura).
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii