Reteta postata pe: 25 noiembrie 2009
Ingrediente
Avem nevoie de : 125 grame de unt fara sare, la temperatura camerei, 125 grame de ciocolata neagra de buna calitate taiata cubulete, 3 oua, cu albusul separat de galbenus, 125 grame zahar tos, 75 grame de faina, zahar pudra pentru decorare, eu am mai pus si o fiola de esenta de rom.
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava rotunda de 18 cm diametru cu unt si hartie de copt.Intr-un caston mic se mixeaza untul cu ciocolata topita ( la bain-marie spunea reteta eu am topit-o la microunde sa mearga mai repede) . In alt vas se amesteca si se mixeaza galbenusurile cu jumatate cantitatea de zahar pana devin spuma si apoi le amestecam cu ciocolata cu unt. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar pana cand avem o compozitie ca pentru bezea. Incorporam incet in trei transe albusul la compozitia de dinainte si apoi adaugam faina si amestecam incet pana la omogenizare.
Se toarna incet in forma pregatita si se da la cuptor, o coacem la jumatatea cuptorului, pentru 40-50 de minute in functie de cuptor. Inainte de a o scoate verificam cu testul scobitorii daca este bine coapta, daca iese scobitoarea fara aluat inseamna ca este coapta suficient. Albusurile vor face ca aceasta prajitura sa creasca initial, ea se va lasa dupa coacere, capatand o textura moale si ciocolatoasa. Este excelenta calduta cu o cana de ceai fierbinte .
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau au chocolat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crusta:
Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin
15 voturi
6 comentarii
1h
Ooo...acest minunat desert cu ciocolata este printre favoritele baietilor mei. Trebuie sa va spun
1 vot
1 comentariu
30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009
Un deliciu pe cinste