autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gateau Normand

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
Avem nevoie de : 300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide), 200 grame zahar, 250 grame de ricotta, 3 oua, 110 grame de unt (plus inca putin pentru uns tava) 2 mere mari, 50 grame de stafide, 1/2 portocala netratata, 1 plic de praf de copt, putina sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Preparare: Punem stafidele la umflat, in apa spunea reteta eu le-am pus in lapte si putin rom pentru 3 minute la microunde. Mixam untul lasat la temperatura camerei cu zaharul, pana obtinem o spuma pufoasa.Incorporam apoi ouale unul cate unul, apoi zaharul vanilat si ricotta.
Amestecam faina cu praful de copt si sarea si apoi o adaugam la compozitia obtinuta. Mai adaugam coaja de portocala rasa, stafidele trecute prin faina si amestecam usor .
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava rotunda, unsa cu unt . Curatam cele 2 mere si le taiem in felii subtiri pe care le aranjam in forma de floare peste prajitura.
Dam prajitura la cuptorul prealabil incalzit la 180 de grade si o lasam la copt timp de 50-60 minute. Eu am copt-o la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub grilul unde era prajitura ca sa nu se arda. Este gata atunci cand este rumenita si la testul cu scobitoarea batul iese perfect uscat fara aluat pe el, timpul de coacere poate sa difere de la un cuptor la altul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gateau Normand" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Vafe reteta clasica

Vafe reteta clasica

Inchideti gaufriera si incalziti-o. Bateti oualele si amestecati-le cu zaharul si margarina/unt

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Patty

Prajitura Patty

Pentru a prepara blatul vom mixa bine ouale cu un praf de sare si vom adauga treptat zaharul.Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Am facut-o dupa reteta, a crescut frumos, dar parca ii lipseste ceva... Voi prepara frisca si o voi orna generos.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2013

    Delicioasa !!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Arata super !

  • Fara foto

    Sylvia , 21 decembrie 2009

    Multumesc ! Este foarte aromata !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

      Apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de : 300 grame de faina (plus o lingura pentru turnat peste stafide)
  • 200 grame zahar
  • 250 grame de ricotta
  • 3 oua
  • 110 grame de unt (plus inca putin pentru uns tava) 2 mere mari
  • 50 grame de stafide
  • 1/2 portocala netratata
  • 1 plic de praf de copt
  • putina sare.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Floare de colt (Chef de cuisine)

Delicioasa !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si aluat fraged