Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc.
Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem gemul) si se lasa cca 7 ore sau de seara,pina dimineata.
Dupa cca 7 ore,se observa ca tot zaharul ,pus e topit.
Se pune pe foc;se pune sucul de lamiie.
Dupa ce fierbe bine,se da la foc mic;se pune o tigla sub gem,sa nu fie cratita direct pe flacara.
Se lasa la foc mic,fierbind cca 3 ore.Eu asa am lasat .
Eu am facut 2,5 kg caise si 2,5 kg zahar.
Dind e gata,se pune in borcane.Se inchide ermetic.Mie mi-au iesit 9 borcanase.
Pe o tava mare,se pune o patura;borcanele umplute, se pun pe aceasta patura;apoi colturile paturii se aduc peste borcane;se mai pune o patura deasupra;se lasa(borcanele) acolo,pina la racirea completa a borcanelor.(cca 2-3 zile).
Se iau si se pun in camara.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii