Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc.
Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem gemul) si se lasa cca 7 ore sau de seara,pina dimineata.
Dupa cca 7 ore,se observa ca tot zaharul ,pus e topit.
Se pune pe foc;se pune sucul de lamiie.
Dupa ce fierbe bine,se da la foc mic;se pune o tigla sub gem,sa nu fie cratita direct pe flacara.
Se lasa la foc mic,fierbind cca 3 ore.Eu asa am lasat .
Eu am facut 2,5 kg caise si 2,5 kg zahar.
Dind e gata,se pune in borcane.Se inchide ermetic.Mie mi-au iesit 9 borcanase.
Pe o tava mare,se pune o patura;borcanele umplute, se pun pe aceasta patura;apoi colturile paturii se aduc peste borcane;se mai pune o patura deasupra;se lasa(borcanele) acolo,pina la racirea completa a borcanelor.(cca 2-3 zile).
Se iau si se pun in camara.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii