GEM DE CAISE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
GEM DE CAISE

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de caise
  • fara simbure
  • se pune 1 kg zahar si cam 40 ml suc de lamiie.

Mod de preparare

Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc.

Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem gemul) si se lasa cca 7 ore sau de seara,pina dimineata.

Dupa cca 7 ore,se observa ca tot zaharul ,pus e topit.

Se pune pe foc;se pune sucul de lamiie.

Dupa ce fierbe bine,se da la foc mic;se pune o tigla sub gem,sa nu fie cratita direct pe flacara.

Se lasa la foc mic,fierbind cca 3 ore.Eu asa am lasat .

Eu am facut 2,5 kg caise si 2,5 kg zahar.

Dind e gata,se pune in borcane.Se inchide ermetic.Mie mi-au iesit 9 borcanase.

Pe o tava mare,se pune o patura;borcanele umplute, se pun pe aceasta patura;apoi colturile paturii se aduc peste borcane;se mai pune o patura deasupra;se lasa(borcanele) acolo,pina la racirea completa a borcanelor.(cca 2-3 zile).

Se iau si se pun in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise