Gem de caise

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Gem de caise

Ingrediente

  • 10 kg caise
  • 4 kg zahar
  • cratita de 15 l
  • 10 aspirine

Mod de preparare

Se spala caisele, se scot samburii si se taie in patru. Se pun caisele intr-o cratita de 15 litri. Se pune 1 kg de zahar peste caise, putin cite putin, pe masura ce scoatem simburii. Cratita se pune la foc mic, pe o plita. Se amesteca des. Se fierb caisele cam o ora, apoi se inchide focul, se pune o folie de aluminiu pe deasupra, sa nu cada ceva in gem, si se lasa asa pina a doua zi, cind se mai fierbe cca o ora, si se amesteca cu o lingura de lemn din cand in cand. Apoi se adauga cele 3 kg de zahar, un kg la interval de cca 5 min, se amesteca bine, si se mai fierbe gemul inca 30 min. Se ia spuma ce se formeaza cu ajutorul unei palete.

Se verifica daca e destul de tare pe o farfurioara, apoi se ia de pe foc. Asa fierbinte, se pune in gem aspirina pisata, si se amesteca foarte bine.

Borcanele pentru gem trebuie sa fie gata pregatite-mai intai spalate, apoi sterlizate(uscate) in cuptor.

Se ia pe rand cate un borcan si se toarna dulceata calda cu un polonic, dupa care punem capacul si insurubam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise