Autor:
Ramona (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 22 iulie 2009
Ingrediente
10 kg caise, 4 kg zahar, cratita de 15 l, 10 aspirine
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
Se spala caisele, se scot samburii si se taie in patru. Se pun caisele intr-o cratita de 15 litri. Se pune 1 kg de zahar peste caise, putin cite putin, pe masura ce scoatem simburii. Cratita se pune la foc mic, pe o plita. Se amesteca des. Se fierb caisele cam o ora, apoi se inchide focul, se pune o folie de aluminiu pe deasupra, sa nu cada ceva in gem, si se lasa asa pina a doua zi, cind se mai fierbe cca o ora, si se amesteca cu o lingura de lemn din cand in cand. Apoi se adauga cele 3 kg de zahar, un kg la interval de cca 5 min, se amesteca bine, si se mai fierbe gemul inca 30 min. Se ia spuma ce se formeaza cu ajutorul unei palete.
Se verifica daca e destul de tare pe o farfurioara, apoi se ia de pe foc. Asa fierbinte, se pune in gem aspirina pisata, si se amesteca foarte bine.
Borcanele pentru gem trebuie sa fie gata pregatite-mai intai spalate, apoi sterlizate(uscate) in cuptor.
Se ia pe rand cate un borcan si se toarna dulceata calda cu un polonic, dupa care punem capacul si insurubam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile
Caisele se spala se scot samburii si se cantaresc 1.500 de fruct fara samburi.Se pun intr-o tigaie
9 voturi
3 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate