Gem de caise

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gem de caise

Ingrediente

  • Un gem deosebit de aromat si gustos pe care iarna il putem folosi in nenumarate feluri, dar pe care trebuie sa-l preparam cam in aceasta perioada, cand fructele de caise se gasesc din abundenta.
  • - 1 kg de caise coapte fara samburi;
  • - 500 g zahar;
  • - samburii de la caise.

Mod de preparare

1. Se spala caisele si se lasa la scurs. Se curata apoi de samburi. Pentru a iesi o pasta cat mai uniforma eu le-am bagat la robot.

2. Se adauga zahar peste pasta de caise si se lasa timp de 2-3 ore.

3. Se pun la fiert, la foc mic amestecand in permanenta. Se adauga samburii de la caise curatati de pielite.

4. Se fierbe pasta aproximativ 1 h in prima zi, se opreste focul, se lasa la racit pana a doua zi.

5. A doua zi se aduce din nou la fierbere, si fierbinte se toarna in borcane curate si uscate.

6. Se inchid repede, se aseaza cu gura in jos si se acopera bine cu cateva prosoape.

7. Se vor intoarce abia cand s-au racit si vor fi vidate.

Eu nu adaug nimic altceva in acest gem, deoarece este foarte gustos si aromat datorita fructelor de caise.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise