Gem de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gem de capsuni

Ingrediente

  • 1 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Spalam bine capsunile,le rupem coditele,

le taiem in bucati mai mici ,le asezam

intr-un vas si turnam zaharul peste ele.

Dam vasul la frigider peste noapte.

A doua zi punem capsunile la fiert cu

tot cu zeama pe care si-au lasat-o.

Lasam sa fiarba la foc mic si adunam

din cand in cand spuma.

Vom avea nevoie de 3 borcane mici

pe care le spalam bine cu detergent

de vase, le limpezim in mai multe

ape si le scufundam pentru cateva

secunde intr-un vas cu apa care fierbe,

pentru a le steriliza.

La fel procedam si cu capacele.

Le scoatem cu grija din apa si le lasam

cu gura in jos pe un prosop curat,

sa se scurga bine si sa se usuce.

Dupa ce gemul a fiert si a scazut pe jumatate , adaugam

zeama de lamaie si oprim focul.

Punem putin gem pe o farfurie si daca acesta

se incheaga inseamna ca a fiert de ajuns si este gata.

Punem gemul fierbinte in borcanele pe

care le vom aseza pe o tava din inox,

pentru a evita spargerea.

Punem imediat si capacele si lasam

borcanele acoperite cu un prosop mai

gros, pana se racesc.Astfel borcanele

vor forma un vid sub capac, iar atunci

cand vor fi deschise vor scoate acel

sunet de " clic".

Astfel preparat gemul de capsuni poate fi pastrat in camara si doi ani!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise