autor:

susu

» » Conserve si muraturi

Gem de capsuni

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2013

Ingrediente
2 kg capsuni de tara, 1 kg de zahar, 1 lamaie, 1 pastaie de vanilie optional

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Capsunile se spala si se lasa intregi, li se scot coditele si se acopera cu zahar si lamaie. Se pun pe foc mic si dupa ce mai scade zeama adaugam si vanilia desfacuta. Spumam ori de cate ori este nevoie si la sfarsit verificam daca s-a inchegat suficient si inlaturam pastaia Borcanele trebuie bine spalate, sterilizate si uscate. Le punem putin la cuptor sa se incalzeasca si punem gemul fierbinte. Mai dam putin sa prinda o pojghita deasupra dupa care capacim si le punem in paturi. Daca doriti sa simtiti doar aroma capsunilor nu mai adaugati vanilie sau altceva.

Tipsuri pentru conserve:

-eu nu folosesc niciodata conservant, doar lamaie
-secretul este ca borcanele sa fie foarte bine spalate de orice urma de grasime, eu le pun la inmuiat cateva ore in apa fierbinte cu detergent dupa care le clatesc bine, oparesc borcanele si capacele pe margine cu apa clocotita si le las la uscat dupa care in momentul cand e gata gemul le pun la cuptor cu capacele separat. Le las asa sa se incalzeasca nitel si pun gemul fierbinte in ele
-le dau un pic la cuptor sa prinda gemul o crusta deasupra
-pun capacele si strang foarte bine de cateva ori astfel incata sa nu patrunda niciun pic de aer
-le mai dau putin la cuptor si apoi le pun in paturi pana a doua zi
-conservele astfel pregatite mi-au tinut si cativa ani la rand, nu am avut niciodata probleme
-capacele uzate se inlocuiesc
-cateodata am mai folosit si varianta bain marie dar nu e cazul
- o parte din zahar chiar si un sfert din el se foloseste spre finalul fierberii gemului, astfel se leaga nemaipomenit de bine
- lingura de lemn se foloseste doar la gem si se opareste inainte, la fel oparim si oala in care urmeaza sa-l preparam
- fierbem la foc iute sa-si pastreze culoarea frumoasa ex : caise, capsuni etc
- borcanele nu se umplu de tot, se lasa 3-4 cm deasupra
- fructele decojite le punem in apa cu zeama de lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca

Incepem cu rulada;se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar,apoi galbenusurile

15 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri
Cornuri cu gem de capsuni

Cornuri cu gem de capsuni

Topiti margarina intr-o cratita,la foc mic,dupa ce margarina sa topit il luati de pe foc si adaugati

12 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2013

    Multumim de sfaturi, gemul ti-a iesit bine de tot.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg capsuni de tara
  • 1 kg de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pastaie de vanilie optional

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

9 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

14 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Salate reci
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumim de sfaturi, gemul ti-a iesit bine de tot.

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Salata de gogonele(pentru iarna)