Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o parte din capsuni se blenduiesc si se pun pe foc impreuna cu restul de capsuni si siropul lăsat. Indepartam spuma ori de cate ori se strange, lasam sa scadă și spre final cand este aproape gata adaugam și ghimbirul ras prin razatoarea fina astfel încât gemul va avea și un efect terapeutic. Eu am pus 1 lgt ghimbir dar nu prea s-a simtit, mai bine puneti cate putin si gustati pe parcurs ca este destul de puternic. Lasam sa fiarba vreo ora pana se leaga . Punem gemul în borcane încălzite și dam la cuptor sa prinda o pojghita deasupra. Capacim borcanele si le punem la cald pana a doua zi. Cantitatea de zahar este cu aproximatie, dacă aveți capsuni mai dulci reduceți cantitatea.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii