Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Spalati fructele si apoi lasati-le in ultima apa o jumatate de ora. In caz ca au viermisori, acestia vor parasi fructele.
Lasati-le la scurs si scoateti-le samburii. Puneti-le intr-o cratita cu fundul dublu, adaugati zeama de lamaie si zaharul. Amestecati din cand in cand pana vor lasa suc.
*Daca vreti un gem mai omogen puteti trece ciresele prin masina de tocat. Mie imi place gemul cu bucati mari de fructe si le las intregi.
Puneti vasul pe foc mare si luati spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.
Fierbeti timp de 20-25 de minute sau pana cand gemul este legat. Faceti testul cu farfurioara, astfel nu-l fierbeti peste masura, el gelifiindu-se suficient dupa racirea completa.
Transferati-l fierbinte in borcane sterilizate si asezati borcanele pentru 5 minute cu capacul in jos pentru a se forma vidul.
Inveliti-le in prosoape de bucatarie si lasati-le sa se raceasca complet.
Apoi etichetati-le si la camara cu ele. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcanele de 375 ml si un bol micut pentru degustare. Spor la treaba!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii