Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Gem de cirese

Ingrediente

  • 1,5 kg de cirese ( cantarite fara samburi)
  • 400 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Spalati fructele si apoi lasati-le in ultima apa o jumatate de ora. In caz ca au viermisori, acestia vor parasi fructele.

Lasati-le la scurs si scoateti-le samburii. Puneti-le intr-o cratita cu fundul dublu, adaugati zeama de lamaie si zaharul. Amestecati din cand in cand pana vor lasa suc.

*Daca vreti un gem mai omogen puteti trece ciresele prin masina de tocat. Mie imi place gemul cu bucati mari de fructe si le las intregi.

Puneti vasul pe foc mare si luati spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.

Fierbeti timp de 20-25 de minute sau pana cand gemul este legat. Faceti testul cu farfurioara, astfel nu-l fierbeti peste masura, el gelifiindu-se suficient dupa racirea completa.

Transferati-l fierbinte in borcane sterilizate si asezati borcanele pentru 5 minute cu capacul in jos pentru a se forma vidul.

Inveliti-le in prosoape de bucatarie si lasati-le sa se raceasca complet.

Apoi etichetati-le si la camara cu ele. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcanele de 375 ml si un bol micut pentru degustare. Spor la treaba!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura