Se spală gutuile foarte bine de puf, se curăță de coajă și se taie în jumătăţi, după care se îndepărtează căsuță cu sâmburi și partea lemnoasă, apoi se taie cubulețe mici.
Într-o cratiță sau ceaun de tuci se pune zahărul și apa la fiert apoi se adaugă gutuile tăiate. Compozitia se fierbe timp de 30-35 de minute, se adaugă lămâia taiata cubulete și se mai lasă pe foc mic aproximativ 15 minute până se îngroașă siropul și gemul este legat.
Se pune vanilia si se amestecă ușor apoi se toarnă gemul în borcane spălate și uscate bine. Se capsează borcanele și se întorc cu gura în jos și se lasă la răcit până a doua zi învelite în pături.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii