Gem de gutui in Multicooker

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Gem de gutui in Multicooker

Ingrediente

  • 1,5 kg gutui (fara cotoare/seminte)
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa plata
  • 1 lamaie mare (doar sucul )
  • 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

Am folosit gutui cumparate de la tarani din piata si mai mici si mai mari , galbene , bine coapte si aromate. Le-am spalat le-am despicat in patru, am scobit cotorul, semintele si ce nu era bun.

Bucatile de gutui cu tot cu coaja, puse intr-o strecuratoare, le-am trecut dinnou pe sub un jet de apa, dupa care le-am maruntit in robot (in trei ture).

Am stors o lamaie si am golit sucul peste gutui, am pus 1 kg de zahar si am omogenizat totul. Amestecul l-am transferat in bolul multicooker-ului, am adaugat apa si extractul de vanilie, am inchis capacul, am selectat programul JAM , apoi am apasat pe START.

Dupa 30’ am deschis capacul multicooker-ului si am lasat masina sa-si continue programul mai departe (cu capacul deschis). Dupa 60’, parfumul gutuilor era peste tot fructele sau inmuiat si si-au schimbat putin culoarea. Dupa 90’ siropul incepea sa se ingroase si gemul sa se lege. Am asezat borcanele (dinainte spalate si sterilizate) intr-o tava cu putina apa (sa nu plesneasca de la temperature gemu-lui) si am asteptat semnalul sonor, care la scurt timp a si venit. Am scos aparatul din priza si ajutandu-ma de polonic-ul din dotare, am umplut borcanele cu gem fierbinte. Le-am infiletat capacul, le-am asezat cu gura in jos pentru 5’ dupa care le-am intors si le-am lasat sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit, le-am etichetat, le-am "gatit” pentru sedinta foto si cand toate etapele au fost parcurse le-am depozitat pe raft , in camara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise