Am folosit gutui cumparate de la tarani din piata si mai mici si mai mari , galbene , bine coapte si aromate. Le-am spalat le-am despicat in patru, am scobit cotorul, semintele si ce nu era bun.
Bucatile de gutui cu tot cu coaja, puse intr-o strecuratoare, le-am trecut dinnou pe sub un jet de apa, dupa care le-am maruntit in robot (in trei ture).
Am stors o lamaie si am golit sucul peste gutui, am pus 1 kg de zahar si am omogenizat totul. Amestecul l-am transferat in bolul multicooker-ului, am adaugat apa si extractul de vanilie, am inchis capacul, am selectat programul JAM , apoi am apasat pe START.
Dupa 30’ am deschis capacul multicooker-ului si am lasat masina sa-si continue programul mai departe (cu capacul deschis). Dupa 60’, parfumul gutuilor era peste tot fructele sau inmuiat si si-au schimbat putin culoarea. Dupa 90’ siropul incepea sa se ingroase si gemul sa se lege. Am asezat borcanele (dinainte spalate si sterilizate) intr-o tava cu putina apa (sa nu plesneasca de la temperature gemu-lui) si am asteptat semnalul sonor, care la scurt timp a si venit. Am scos aparatul din priza si ajutandu-ma de polonic-ul din dotare, am umplut borcanele cu gem fierbinte. Le-am infiletat capacul, le-am asezat cu gura in jos pentru 5’ dupa care le-am intors si le-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, le-am etichetat, le-am "gatit” pentru sedinta foto si cand toate etapele au fost parcurse le-am depozitat pe raft , in camara.
Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii