Macesele spalate,se pun intr-o oala cu apa si se lasa la fiert pana sunt moi;dupa ce s-au racit,se rastoarna cu tot cu apa in robot,se proceseaza apoi se rastoarna pasta obtinuta din nou in oala,se amesteca cu 3-4cani cu apa,iar dupa 5min se trece totul prin sita;piureul obtinut se pune intr-un vas cu fundul gros,se adauga 1lde apa,zahar,aroma preferata,eu am pus 2stelute de anason si se lasa la fiert,adunand mereu spuma care se formeaza;gemul este gata cand cade greu din lingura,atunci se scoate anasonul,se stoarce lamaia,se amesteca din nou apoi se pune gemul in borcane curate si pentru siguranta,se sterilizeaza in cuptor sau in apa,dupa cum este obisnuit fiecare.
Macesele fiind fructe foarte valoroase terapeutic,gemul poate fi consumat atat de adulti,cate o lingurita in fiecare dimineata pe stomacul gol,cu un pahar cu apa,iar copiilor li se pot pregati un mic dejun delicios si sanatos cu o cana cu lapte si o felie de paine sau biscuiti cu gem.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii