1. Intr-o cratita,se pun fructele, cafeaua, coaja rasa de portocala si sucul de lamaie.
2. Intr-un vas, se amesteca plicul de gelfix cu 2 linguri zahar, apoi se toarna peste fructele din cratita si se amesteca bine.Se pune la foc potrivit amestecand continuu, pana la fierbere.
3. Se adauga restul de zahar si se amesteca pana ce compozitia ajunge din nou la fierbere.Din acest moment, amestecand continuu, se tine la fiert 3-5 minute.Se inlatura spuma, daca este necesar.
4. Se ia de pe foc si se toarna in borcane uscate.Borcanele se sigileaza, se intorc si se lasa 5 minute sa se sprijine pe capac.Pentru a verifica daca gemul se intareste, imediat dupa ce amestecul a fiert cele 3-5 minute, inainte de a-l turna in borcane, se pun 2 linguri de gem pe o farfurie.In scurt timp se va vedea daca dupa racire gemul s-a intarit.Daca nu se inatreste, atunci se adauga ½ lingurita sare de lamaie, se amesteca bine si se fierbe 1-2 minute.
:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii