GEM DE PRUNE ALBE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
GEM DE PRUNE ALBE

Ingrediente

  • 5 kg de prune albe
  • 2
  • 5 kg zahar
  • 3 plicuri vanilie
  • 5 plicuri gelfix(2x1)

Mod de preparare

Timpul cel mai mult se iroseste cu spalatul fructelor si al borcanelor. Borcanele spalate se sterilizeaza in cuptorul aragazului. Se spala prunele, se scot samburii. Asezam prunele intro oala si procedam conform instructiunilor de pe plicul de gelfix. Odata cu adaugarea zaharului, se adauga si zaharul vanilat. Turnam gemul in borcane cu filet, le capsam cu capace metalice si pastram borcanele la dunst uscat(intre paturi) pana a doua sau a treia zi(pana se racesc borcanele), apoi se aseaza in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise