autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Gem de prune rosii

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2017

Ingrediente
1.3 kg prune rosii (desamburite), 700 g zahar (sau in functie de gust).

Dificultate: Medie Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, pana isi lasa sucul.



Se fierbe gemul la foc mic si se amesteca mereu in el, pentru a nu se lipi. Se spumeaza la nevoie. Cand s-a legat siropul, se de pe foc.



Se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.



Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare (de 700 g) si unul mic de gem.


Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
bezele

bezele

albusul si zaharul se pun intr-o craticioara pe foc se amesteca cu telul para pina se topeste zaharul

12 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Nuci umplute

Nuci umplute

Aluatul: Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul. Pe urma otetul,amoniacul stins

11 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lena , 13 martie 2018

    Foarte bun si gustos, acest gem, usor de preparat, imi place tare mult.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1.3 kg prune rosii (desamburite)
  • 700 g zahar (sau in functie de gust).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Lena

Foarte bun si gustos, acest gem, usor de preparat, imi place tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte cu curd de capsuni