Ingrediente
(pentru 4 persoane):, - 2 kg de rubarba,, - 6 portocale,, - 6 banane,, - 3 lamai, - Zahar: 800 g. per litru de suc de fructe
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
0 voturi
Mod de preparare
2 Se decojesc portocalele si pulpa se taie in cubulete.
3 Se decojesc bananele si se taie, de asemenea, in cubulete4.Intr-o oala mai mare, se pun fructele , cu exceptia lamaiei, cu atata apa cat sa treaca peste fructe. Se lasa sa fiarba timp de 15 minute, pe foc mediu.
4 Se strecoara fructele si sucul rezultat se pune la fiert cu 800g. de zahar la un litru de suc, timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand. Se adauga fructele, sucul de lamaie si se mai fierb cca. 10 minute. Gemul rezultat se pune fierbinte in borcane, care se tin pana a doua zi invelite in haine.
Pofta buna!