Gem de vişine

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Gem de vişine

Ingrediente

  • 5 kg de vişine curăţate de codiţe şi sâmburi
  • 2,5 kg de zahăr

Mod de preparare

Se spală vişinele, se scurg bine,se curăţă . Se aşază în cratiţă cu zahărul şi se lasă 1-2 ore sau mai mult până se dizolvă zahărul. Se amestecă pentru a se dizolva mai bine.

Se pune cratiţa pe o tablă să nu se prindă şi se dă la foc mic până se dizolvă de tot zahărul, apoi la foc iute. Se amestecă mereu să nu se prindă.

Din momentul fierberii pe toată suprafaţa se mai fierbe 30-40 de minute şi se verifică dacă este legat.Se pune puţin gem pe o farfurie rece şi, dacă îşî păstrează forma, e gata. Dacă e apos, se mai fierbe. Anul acesta au fost multe ploi şi sunt apoase cireşele şi vişinele. Eu l-am fiert o oră.

Borcanele spălate se sterilizează în cuptor şi se toarnă gemul fierbinte. Eu îl torn cu o pâlnie mai mare şi aşa nu mă ard şi nu murdăresc borcanele.

Se capsează, se întorc 10 minute cu capacul în jos şi se pun în pături până a doua zi.

La fel se procedează şi la alte fructe, respectând proporţia 2 kg de fructe curăţate/1 kg de zahăr.

Ca să curăţ fructele astea mi-a luat 2 ore.Am încercat să folosesc un instrument de scos sâmburii, dar nu funcţionează. Am scos cu mâna, dar atenţie că sare sucul pe pereţi. Eu mi-am pus o cană mare pentru sâmburi în cratiţă şi desfăceam în cratiţă ţinând mâinile jos, altfel, adio zugrăveală! Cine are curte e salvat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise