Se spală vişinele, se scurg bine,se curăţă . Se aşază în cratiţă cu zahărul şi se lasă 1-2 ore sau mai mult până se dizolvă zahărul. Se amestecă pentru a se dizolva mai bine.
Se pune cratiţa pe o tablă să nu se prindă şi se dă la foc mic până se dizolvă de tot zahărul, apoi la foc iute. Se amestecă mereu să nu se prindă.
Din momentul fierberii pe toată suprafaţa se mai fierbe 30-40 de minute şi se verifică dacă este legat.Se pune puţin gem pe o farfurie rece şi, dacă îşî păstrează forma, e gata. Dacă e apos, se mai fierbe. Anul acesta au fost multe ploi şi sunt apoase cireşele şi vişinele. Eu l-am fiert o oră.
Borcanele spălate se sterilizează în cuptor şi se toarnă gemul fierbinte. Eu îl torn cu o pâlnie mai mare şi aşa nu mă ard şi nu murdăresc borcanele.
Se capsează, se întorc 10 minute cu capacul în jos şi se pun în pături până a doua zi.
La fel se procedează şi la alte fructe, respectând proporţia 2 kg de fructe curăţate/1 kg de zahăr.
Ca să curăţ fructele astea mi-a luat 2 ore.Am încercat să folosesc un instrument de scos sâmburii, dar nu funcţionează. Am scos cu mâna, dar atenţie că sare sucul pe pereţi. Eu mi-am pus o cană mare pentru sâmburi în cratiţă şi desfăceam în cratiţă ţinând mâinile jos, altfel, adio zugrăveală! Cine are curte e salvat!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii