Ingrediente
1,5 kg visine, 750 g zahar
Dificultate: Medie | Timp: 3h
161 voturi
Mod de preparare
Se spala visinele, se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative visine-zahar.Se tin la rece cca 1 ora, dupa care se pune cratita la foc iute pana se topeste zaharul. In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Cand zaharul s-a topit se lasa focul mic si se fierbe pana cand gemul se intareste. Cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.
Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit inseamna ca este gata.
Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2015
Dana...Tocmai acesta este secretul gemului...sa ramana fructele intregi pe cat posibil.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2015
Rodica sa stii ca sta bine si fara lamaie. Multumesc mult.
rodica , 26 iunie 2015
Si mie imi plac fructele intregi, nu terci. Eu pun si lamaie. Nu se zahariseste fara?
Dana Mares , 08 februarie 2015
credeam ca gemul este o pasta.....ce ai publicat tu e dulceata
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2014
cu drag.si eu iti multumesc pt incredere. pup
Bianca Cosmina , 03 iulie 2014
A iesit foarte bun, multumesc!
Maria Crisan , 29 iunie 2014
asta stiam si eu credeam ca e ceva mai special
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 iunie 2014
multumesc...
Razvan Radunicusor , 22 iunie 2014
am incercat
Doina Visoiu , 20 iulie 2013
reteta foarte OK.
Amalia Bucureanu Toma , 29 iunie 2013
comentariu bine gindit pentru bebelusi.
Maddy 96 , 20 iunie 2013
Multumesc frumos pentru ajutor! :)
Neacsiu Valentin , 17 iunie 2013
scuze....vazui si cantitatile dar pe alte campuri..
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011
Este foarte gustos!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009
Multumesc mult...
Sidy (Chef de cuisine) , 06 decembrie 2009
Valentina ...delicioasa reteta la fel ca si celelalte retete ale tale ! Bravo !
maria mihalache , 05 decembrie 2009
foarte bun........................