Caisele se oparesc in apa clocotita 1-2 minute, apoi se scot pe o tava sa se raceasca, astfel incat sa putem indeparta pielita de deasupra.
Rupem caisele in bucati mici si indepartam samburii.
Presaram deasupra zaharul, amestecam si lasam asa 10 minute sa lase putin sirop.
Punem cratita pe foc mediu si amestecam sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.
lasam sa fiarba o ora, o ora jumate pina s-a inchegat bine gemul.
Incercam gemul, punand o lingurita din el pe o farfuriuta si lasand sa se raceasca. Daca nu este inchegat adaugam sarea de lamaie si mai lasam cateva minute sa fiarba gemul.
Adaugam esenta de migdale si omogenizam.
In borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem gemul fierbinte cu un polonic mic.Borcanele le asezam pe o tava avand grija sa nu se sparga.
Dupa ce am umplut borcanele le punem capacele si le lasam 5 minute cu fundul in sus.
Apoi le punem in pat cald, intr-o cutie cu paturi; le acoperim pina a doua zi cand se racesc si le punem in camara.
Gustul delicios al caiselor nu poate fi inlocuit cu numic altceva. Este un gem savuros, bun si pentru prajituri...
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/07/gem-de-caise.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii