autor:

Irenke

» » Dulciuri diverse

Ghivece de primavara

Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irenke (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2013

Ingrediente
Aluat: 2 oua, 15 dkg zahar, 2 plicuri de vanilie, un pic de sare, 75 ml ulei, 250 ml iaurt, 50 ml lapte sau frisca nebatuta, ½ pliculet de praf de copt, 30dkg faina, 2 mere mari., , Butercream :200 gr unt, 400 gr zahar pudra, 2 linguri de lapte, , 10dkg = 100gr

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Ouale se pun in bol alaturi de zaharul vanilat si zaharul cristal ( eu am avut zahar pudra) si se freaca pana rezulta o spuma, apoi se adauga uleiul, iaurtul si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Iar la final se adauga si merele taiate cubulete.

Se incinge cuptorul la 180-190 de grade, se aseaza hartia de muffin in tavite, se pune aluatul de mai sus in forme si se da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Untul de spumeaza cu zaharul pudra pana devine fin si pufos, se adauga cele 2 linguri de lapte ( asta doar daca vi se pare ca e cam tare crema) si e gat, se poate folosi

Se iau briosele,se orneaza cu buttercream si floricele din pasta de zahar sau fondant.

Puteti folosi si flori vii comestibile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghivece de primavara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 2 oua
  • 15 dkg zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • un pic de sare
  • 75 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 50 ml lapte sau frisca nebatuta
  • ½ pliculet de praf de copt
  • 30dkg faina
  • 2 mere mari.
  • Butercream :200 gr unt
  • 400 gr zahar pudra
  • 2 linguri de lapte
  • 10dkg = 100gr

Raporteaza reteta

Retete
de Irenke
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Se marunteste ceapa si se pune la calit, ciupercile curatate se pun peste ceapa, se adauga oregano

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Salata cu cus-cus, sos tzatziki si piept de pui in crusta de mirodenii

Pe suprafata de lucru se face o "patura" din condimente si se tavaleste peptul de pui prin el. Se

12 voturi    9 comentarii
1h
Salate cu carne
Cornulete cu gem de caise

Cornulete cu gem de caise

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de

21 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuci si fructe