Reteta postata pe: 11 august 2020
Ingrediente
1.5L zeama de pui, 1 dovlecel, 1/2 vanata, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 ceapa, 2 morcovi, 3 cartofi, 8 ciuperci, 3 catei de usturoi, 1 conserva rosii in bulion, 1/2 cana de orez, 1 legatura de patrunjel, 2 linguri ulei, 1 lingurita boia iute sau dulce, Sare, Piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare punem ceapa si ardeiul la calit, dupa un minut punem dovlecelul si vanata cu un praf de sare. Dupa doua minute punem morcovul si ciupercile si calim pana legumele isi lasa apa.
Tocam felii subtiri usturoiul si il adaugam in oala. Turnam rosiile in bulion, cartofii, orezul si 1L din zeama de pui. Adaugam boiaua, sare si piper si lasam la fiert.
Cand lichidul scade completam cu restul de supa. In momentul in care cartofii au fiert iar orezul nu mai e tare deloc tocam legatura de patrunjel si adaugam jumate in ghiveci. Cu cantitatea ramasa putem orna farfuriile. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu legume si orez" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se prajeste ceapa, se adauga morcovii si patrunjelul taiati felii subtiri, se calesc toate,
21 voturi
11 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte.
Se
8 voturi
1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate