Ingrediente
Ingrediente necesare:, , Ceapa rosie 1 mare, Ceapa alba 1 mare, Ceapa verde 2-3 fire, Praz 1 fir, Morcov 2 potriviti, Telina Frunze si radacina 1 mica, Conopida 1/2, Patrunjel verde 1 legatura, Ardei gras rosu, galben, verde cate 1 din fiecare, Fasole verde (eu am pus de la borcan pentru ca mai aveam in casa) 1 mana, Bullion sau rosii dupa gust, Albitura (pastarnac, patrunjel) cate 1 din fiecare, Usturoi eu pun mai mult, aproape o capatana, Cartof 1 potrivit, Dovlecel 1 mic, Vanata 1 mica, Ulei, Vegeta, Condimente, Foi de dafin, Piper boabe
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
12 voturi
Mod de preparare
Cantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume cu atat iese mai gustoasa avand in vedere ca este un ghiveci de legume si fara carne. Se curata si spala legumele dupa preferinta: bucati mai mici, potrivite sau felii doar ca dimensiunea lor trebuie sa fie cam aceeasi pentru a fierbe la fel Eu toc ceapa marunt, usturoiul feliute si cativa catei ii las intregi. Am folosit si aparatul pentru a le da o forma deosebita. Prazul l-am taiat felii, albitura, telina si morcovul bastonase mai groase, cartoful in felii taiate in doua, dovlecelul cuburi , ardeii bucati mai mari. Vanata o curat “pajama” si o tai cubulete. Conopida se pune in apa rece cu sare pentru ½ ora. Se scurge apoi conopida si se spala. Se desface in buchetele mai mici. Am calit ceapa in uleiul incins apoi am adaugat pe rand usturoiul, prazul, fasolea, radacinoasele, cartoful si conopida. Dupa ce s-au “imprietenit bine am adaugat apa fierbinte peste si le-am lasat acoperite pentru un timp. Spre sfarsit adaug vanata, dovlecelul si ardeiul care fierb mai repede decat celelalte. Se mai lasa pana fierb si acestea, se adauga condimente, vegeta, si la sfarsit bulionul desfacut in putina zeama de la legume, patrunjel si frunze de telina tocate.Eu dau si mancarea un pic la cuptor sa scada putin.
susu (Chef de cuisine) , 20 mai 2010
Multumesc din suflet Maria, incerc si eu sa ma ridic la asteptarile sotului
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010
Aromata si eleganta.Felicitari !*****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Ce bine ti-a iesit, Susu, de fapt, stiu ca esti o foarte buna gospodina, preparatele tale arata de nota 10!
Sidy , 19 mai 2010
Eu ii spun adunare generala. Minunat arata , iar de gust ce sa mai vorbim...! Imi place ca ai bagat in ghiveciul asta tot ce ai gasit in piata...
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 19 mai 2010
Arata minunat si chiar nu am mai facut de mult!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Foarte bun, dintotdeauna mi-a placut ghiveciul.
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
La o astfel de mancare ma invit si eu la masa!!! Imi place!
Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
Votat si apreciat....hmmmm imi este asa foame acum....arata delicios si o sa il incerc in week-end...cred ca e bun la dieta mea...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
O adunare generala in toata regula...Un deliciu...
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
O bunatate,mai ales vorba Marianei ,dupa atata carne e bine venit.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Ce bun!!!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Dupa atatea carnuri si duri, e nemaipomenit ghiveciul tau!
joly-gina (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
ador acest fel de mancare,este delicios