Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -1/2 kg carne de vita
  • -4-5 rosii mari
  • -2 cartofi mari
  • -2 dovlecei zucchini de marime medie
  • -1 vanata mare
  • -2 ardei grasi
  • -1 ardei capia rosu
  • -3 morcovi
  • -1 ceapa
  • -3 catei de usturoi
  • -1 brocoli
  • - 1 cana de mazare si fasole verde congelata
  • -ulei de masline
  • - 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir
  • -cimbru
  • -foi de dafin
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.

Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.

Morcovii se taie rondele.

Ceapa si usturoiul se taie marunt.

Ardeiul se taie julien.

Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.

Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.

Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.

Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.

Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.

Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 15 minute.

Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.

Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.

Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise