autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Conserve si muraturi, Retete vegetariene, Sosuri

Ghiveci sau ketchup-la alegere

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2010

Ingrediente
1 dovleac franţuzesc(roşu la coajă), 4 kg de roşii, 7 cepe, 7 ardei, câţiva ardei iuţi, 2 ţeline, 1 kg de prune, 1 căpaţână de usturoi, câteva mere, sare, piper, scorţişoară, curry, chimen macinat, sos de soia, 1 cana de oţet balsamic(pentru ketchup), 1 pahar de oţet de vin(pentru ketchup), zahâr/miere/ indulcitor

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

20 voturi

Mod de preparare

Se taie cubuleţe dovleacul şi se pune în cratiţă de 8 l care încape în cuptor. Se pune pe foc, pe aragaz, cu o cana de apă. Se adauga roşiile spălate şi tăiate, ţelina rasă, ceapa taiată şi celelalte legume. Se pune si sarea.
Se acoperă cu folie de aluminu şi se dă la cuptor vreo oră. Nu trebuie amestecat.
Se verifică stadiul de coacere a legumelor şi se adaugă mirodeniile.Pentru ghiveci se asezonează dupa gust şi se pun la borcan.Daca nu sunt fierte sau e prea mult suc, se mai pun la cuptor.
Pentru ketchup se pune si oţetul, depinde cum vrei de acru , şi sosul de soia.Daca sunt fierte, se zdrobesc. Eu am folosit blenderul.Am mai adăugat bulion ca să nu fie prea gros. Se verifică şi cât e de dulce, adaugându-se ce îndulcitor se doreşte. Se pun în sticluţe de suc si se pun în pături pâna a doua zi. Eu le-am pus a doua zi şi la cuptor 30 de minute. A iesit foarte bun. Dovleacul îi dă consistenţă, iar fructele o aroma plăcută şi dulceaţă. Daca nu vă place picant, nu puneţi ardei iute!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sau ketchup-la alegere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011

    Foarte bun! Merci de retzeta :)

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    Interesanta combinatie!

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

    Imi place reteta. Am s-o incerc si eu. Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Foarte aromat!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2010

      Mi se pare o reteta foarte interesanta, cu atatea combinatii..trebue sa fie tare bun gustul final.*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Ce bun trebuie sa fie!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac franţuzesc(roşu la coajă)
  • 4 kg de roşii
  • 7 cepe
  • 7 ardei
  • câţiva ardei iuţi
  • 2 ţeline
  • 1 kg de prune
  • 1 căpaţână de usturoi
  • câteva mere
  • sare
  • piper
  • scorţişoară
  • curry
  • chimen macinat
  • sos de soia
  • 1 cana de oţet balsamic(pentru ketchup)
  • 1 pahar de oţet de vin(pentru ketchup)
  • zahâr/miere/ indulcitor

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte bun! Merci de retzeta :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Spanac