Gnocchi cu sos Arrabbiata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gnocchi cu sos Arrabbiata

Ingrediente

  • Ingrediente gnocchi:
  • - 600 gr cartofi
  • - 200 gr faina grisata
  • - 1 ou
  • - 50 gr unt/untura
  • - ½ lingurita sare
  • Pentru sos:
  • - 1 kg rosii
  • - 4 catei usturoi
  • - 1 lingurita zahar
  • - chili cayenne macinat (Kotanyi)
  • - sare

Mod de preparare

Gnocchi sau Nudli cum le zicem noi in zona aceasta se fac ca si gombotii. Multora nu le place sa faca Gnocchi acasa, cu toate ca nu este deloc greu, mai ales daca tinem cont de cateva “reguli” :)

1. Raportul de cantitate cartofi – faina, la 300 gr cartofi fierti si pasati se pune 100 gr faina

2. Preferabil este sa folosim faina grisata

3. Imediat dupa ce am framantat aluatul sa-l si punem la fiert. Cu cat sta mai mult cu atat se inmoaie aluatul si este greu de lucrat cu el.

4. Sa nu punem prea multi gnocchi deodata la fiert, riscam sa se lipeasca unii de altii.

5. Dupa ce-i scoatem din apa, ii punem intr-o sita mare si-i lasam nemiscati 2-3 minute, dupa care putem sa-i mutam intr-un alt vas si sa-i stropim cu putin ulei.

Acestea fiind spuse, let’s do it! :)

Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o oala mare apa la fiert si adaugam si un strop de sare. Adaugam la cartofii raciti, faina, oul, untul (untura) si sarea. Framantam bine pana devine ca un aluat si rupem din el cate o bucatica, rulam pe masa de lucru si taiem in functie de marimea dorita (atentie: la fierbere se mai umfla putin).

Cand apa a dat in clocot, adaugam gnocchi (maxim 15-20). Lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, dupa care le mai lasam 1 minut. Apoi ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii punem intr-o strecuratoare mare, lasam asa nemiscati 2-3 minute dupa care ii mutam in alt vas si-i stropim cu putin ulei de masline. Procedam la fel pana se termina, doar ca urmatoarele ture le vom trece sub un jet de apa calduta.

Pentru sosul arrabbiata (eu am facut sosul dupa ce am pus cartofii la fiert), decojim rosiile (ii punem in apa clocotita timp de 3-4 minute, dupa care ii punem repede in apa rece cu gheata, astfel se vor decoji foarte usor) si le taiem cubulete mici mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei de masline intr-o tigaie, adaugam usturoiul si lasam la calit cateva minute. Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Eu am lasat aproximativ 40 minute. Condimentam cu sare, zahar si chili cayenne macinat.

Cand serviti puteti sa presarati deasupra busuioc si parmezan.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise