Gnocchi de branza in sos de ciuperci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi de branza in sos de ciuperci

Ingrediente

  • 450 gr branza de vaca combinata cu branza sarata
  • 60 gr de parmezan ras
  • 3 oua
  • sare
  • 105 gr faina
  • 25 gr de unt
  • ptr sos
  • 50 gr de unt
  • 1lingura ulei de masline
  • 1ceapa taiata marunt
  • 3 catei de usturoi
  • 250 gr de ciuperci proaspete
  • praf de supa de ciuperci
  • sare,piper
  • 250 ml de smantana ptr fiert 10%
  • 250 ml de smantana 38%
  • ptr servit
  • 50 gr de parmezan ras
  • frunze de patrunjel taiate marunt
  • 6 rosioare

Mod de preparare

In robotul de bucatarei punem toate ingredientele ptr gnocchi amestecam bine si transferam intr-o punga ptr sprit si facem o gura mare ptr ca continutul sa iese usor.

Daca nu doriti cu spritul puneti continutul 30 de minute la rece si dupa aceea pe o plansa presarata cu faina, facem un rol de branza si taiem bucatele mici la fel ca cei de cartofi.

Intr-o cratita adanca punem la fiert 2 litri de apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam gnocchi in apa pana ce se ridica la suprafata ii scoatem cu o lingura cu gauri intr-o sita sa se scurga de apa.

Facem sosul: Intr-o tigaie incalzim untul cu lingura de ulei de masline astfel impiedicam ca untul sa se arda -prajim ceapa putin sa se aureasca adaugam ciupercile taiate felioare si le amestecam impreuna adaugam si praful de supa, este indeajuns o lingura condimentam si turnam smantanile aducem la punctul de fierbere si lasam pe foc mic 5 minute ca sa se ingroase.

Cat sosul fierbe incalzim cele 25 de grame de unt si prajim putin gnocchi in unt pana se auresc putin dupa care ii transferam in sosul de ciuperci si ii lasam 5 minute.

Servim gnocchi impreuna cu sosul de ciuperci presaram putin parmezan si patrunjel si o rosioara.

Este o mancare usora gustoasa si preferata copiilor.

Eu am pregatit-o dar am folosit la sos numai smantana slaba si a iesit foarte bine. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise