Gnocchi in sos de rosii cu carne de pui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi in sos de rosii cu carne de pui

Ingrediente

  • Pentru gnocchi:
  • - 800gr piureu de cartof,
  • - 300 faina,
  • - sare,
  • - chiper negru sau alb,
  • - ulei de masline,
  • - un ou.
  • Pntru sos:
  • - 300 gr de carne de pui (eu am folosit carnea de la gaina fripta, "over left"), taiata sau rupta cu mina bucati mici,
  • - o ciapa pare, taiata bucati mari,
  • - doi chiperi mari,(rosu sau verde sau galben) taiati bucati mari,
  • - 6 rosii mari taiate bucati mari,
  • - 5-7 catei de usturoi,
  • - o lingurita de cimbru uscat sau proaspat,
  • - o lingurita de paprica,
  • - sare dupa gust,
  • - o lingurita de condimente italiene (Italian spices)(busuioc uscat, oregano, rosemary)
  • - ulei de masline.
  • -

Mod de preparare

Am sa va prezint modul meu de preparare, dar pina la urma puteti face cum va este mai comod si usor.

Mai intii incep cu prepararea gnocchi:

-piureul gata facut de mai inainte, pun in el oul, sare, chiper negru sau alb, amestec foarte bine, treptat incep sa adaug faina, trebuie sa se primeasca ca o coca ce nu se lipeste de mina. Incepem sa rolam aluatul pentru a se primi ca un baston lung, puteti imparti aluatul in citeva parti pentru a fi mai usor de a lucra, se roleaza pina devine cca de diametrul a 1.5-2cm,cu un cutit taiem pe diagonala si punem micii gnocchi pe o tava presurata cu faina.

Se fierbe apa cu sare si ulei de maslina, cind da in fiert punem gnocchi, dupa ce se ridica toti la suprafata mai lasam cca 2-3 minute,scoatem din apa, stropim cu ulei de masline.

Pentru prepararea sosului:

-intru tigaie mai mare, sau cratita se toarna cca 50-70ml ulei de masline, se adauga toate legumele, se sareaza si se acopera cratita,sau tigaia, se lasa la foc mare cca 10 min, dupa care se pun intr-un robut de bucatarie si se fac un piureu, reintoarcem acest piureu in cratita,il lasam sa dewa din nou in fiert, cind fierbe punem bucatile pe pui(gata gatite), sfarimam intre palme cimbrul, punem paprica,condimentele italiene, gnocchi, amestecam foarte bine stingem focul, la servire pot fi presurate cu putin busuioc verde, bine tocat si patrunjel verde, bine tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise