Gogoase

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gogoase

Ingrediente

  • 700 gr (5 pahare) faina alba
  • 420 ml (13/4 pahare ) lapte
  • 50 gr drojdie
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr (1/2)pahar zahar
  • 1ou
  • 1 lingurita stearsa de sare

Mod de preparare

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau de mina. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

In alt vas din restul ingridentelor pregatim un aluat la care adaugam drojdia fermentata si framintam un aluat moale si pufos.

Lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul il framintim putin si intindem o foaie de 2 cm grosime.

Cu oforma scoatem cercuri si cu o alta forma mai mica le facem o gaura la mijloc.

Mai lasam sa creasca inca 20 de minute pina cind gogoasele se umfla.

Le dam la copt la 180 de grade (cuptorul incins dinainte) aproape 20 de minute.

Cind sint gata le presaram cu zahar pudra sau cu ciocolata topita sau dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise