Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, un pic de sare si coaja de portocala si lamaie.
Intr-o cana amestecam in 100 ml lapte caldut, drojdia uscata si o lingurita zahar si lasam sa dospeasca aprox 10 min. Turnam apoi peste faina.
Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer timp de aprox o ora.
Punem faina pe masa de lucru si intindem o foaie nu foarte subtire si decupam cu o forma rotunda pt gogosi. Eu am facut cateva si cu gaura la mijloc. Am folosit o cana mai mare si un pahar mai mic pt a decupa interiorul. Asezam apoi pe o plansa si mai lasam 30 min la dospit.
Intr-un vas punem aprox 500 ml ulei...daca e vas mai mare punem mai mult ulei. Cand uleiul este incins punem gogoselele noastre lasam pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem pe cealalta parte.
Le putem servi pudrate cu zahar pudra...le putem face si cu dulceata.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii