Gogonele asortate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogonele asortate

Ingrediente

  • 3 kg gogonele
  • 1 kg castraveti
  • 2 verze albe mici
  • 1 conopida mica
  • 6-8 buc ardei iute colorat
  • 1 capatana usturoi
  • 2 radacini hrean
  • 50 g boabe piper mozaic
  • 50 g boabe de mustar
  • 5,5 l de apa
  • 6-7 linguri sare de mare pt muraturi(grunjoasa)
  • marar uscat
  • frunze de telina
  • frunze de visin
  • cimbru

Mod de preparare

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot.

Varza o taiem in 4 sau 6 bucati, depinde cat este de mare.

Conopida se desface in buchetele apoi se spala si se scurge.

Hreanul se curata se spala si se taie in 4 fasii.

Frunzele se spala si se lasa la scurs.

Curatam usturoiul.

Pe fundul borcanului se pun frunze de telina ,cimbru, marar, cativa catei de usturoi si o crenguta de visin.

Asezam apoi in borcan, alternativ gogonelele, castravetii, varza si conopida.

Pe marginile borcanului punem cate 2 ardei iuti si fasii de hrean.

Intr-o oala punem apa la fiert si la fiecare l/apa punem 1 lingura cu sare.Daca avem un borcan de 5 l punem 2,5 l apa, la unul de 3 l punem 1,5 l apa.Mie mi-au iesit un borcan de 5 l si doua de 3 l.Deci 11 l in total la care am pus 5,5 l de apa si 7 linguri de sare grunjoasa de mare.Lasam sa fiarba 10 minute.

In apa mai adaugam cateva frunze sa dea un clocot.Putem pune si 1-2 ardei iuti si cativa catei de usturoi.

In borcane punem cate o lingura cu boabe de piper si una cu boabe de mustar.

Dupa ce am umplut borcanele cu legume pina sus , turnam apa fierbinte peste ele.

Nu mai este nevoie sa punem cutit sub borcan( borcanele noi) pentru ca acum sticla din ce se fac borcanele , este astfel facuta, incat sa reziste la temperaturi inalte.

Punem capacul pe borcan sau legam cu celofan dublu.

Lasam sa se raceasca in pat cald( in cutie intre paturi) pina a doua zi, cand punem borcanele la rece in beci sau in camara.

Nu va speriati daca muratura este tulbure....in cateva zile se va limpezi, daca sta la rece.

Sunt sigura ca la iarna, gogonelele vor fi mununate alaturi de o friptura bine rumenita .

Sa aveti pofta !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/10/gogonele-asortate.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise