Gogonele murate

Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Gogonele murate

Ingrediente

  • -1,6 kg gogonele mici( pentru 3 borcane de 600 g sau 2 de 800 g )
  • -2 l apa
  • -2 linguri mari sare fara iod
  • -1/4 l otet alb
  • -8-9 catei usturoi
  • -4-5 ardei iuti nu prea mari
  • - cateva tulpini de marar cu flori si seminte( fie uscat fie proaspat)
  • -2 crengute de cimbru (uscat sau verde)
  • -cateva frunze de telina
  • -cateva boabe de mustar

Mod de preparare

Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant. Cum alegem gogonelele?

Pentru a obtine niste muraturi cat mai perfecte va trebui sa tinem cont de anumite criterii: gogonele nu trebuie sa fie prea mari, sa fie crude, adica verzi, sa fie ferme si netede si sa nu aiba urme de lovituri sau fisuri. Daca sunt spre coacere gogonelele cand se vor mura se vor muia foarte repede si de la o singura gogonica care nu este intacta poate afecta intregul borcan de muraturi. Deci trebuie sa tinem cont de aceste lucruri. Condimentele folosite pentru asezonarea gogonelelor sunt de asemenea foarte importante, dar in acelasi timp sunt dupa gustul fiecaruia. Dupa cum vedeti din ingrediente eu folosesc usturoiul, cimbru si mararul uscat sau verde, sarea, boabe de mustar, frunze de telina si daca am si frunze de visin. Intodeauna apa o folosesc in amestec cu otetul la aceste muraturi, mai ales la castraveti si gogonele, pentru ca rezista mai mult si in felul acesta reduc mult si din cantitatea de sare; la fiecare litru de lichid pun aproximativ o lingura de sare. Incercam sa nu folosim sarea iodata pentru ca muraturile sa nu se inmoaie. Mai intai vom spala gogonelele si le vom lasa putin la scurs. Pregatim borcanele si vom incepe sa asezam gogonelele; la fundul lor vom pune, marar, cimbru, cateva boabe de mustar, apoi vom pune gogonelele si intre ele vom pune din nou marar, cimbru, usturoi, frunze de visin, ardei iute, iar la sfarsit vom pune frunzele de telina si putin marar. Dupa ce am terminat cu aranjatul gogonelelor in borcane vom pregati solutia. Se pune apa la fiert cu sarea si otetul. Dupa ce a dat un clocot, o vom turna in borcane peste gogonele, pana le umplem, apoi vom acoperi cu o folie alimentara si inchidem borcanele ermetic, apoi le vom lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-au racit, le vom depozita intr-un loc racoros.

Se pot servi dupa o saptamana daca e vreme calda si doua saptamani daca vremea este mai racoroasa...!

Sunt niste muraturi minunate si le putem servi ca si garnitura la orice tip de friptura.

Va doresc spor si Pofta buna!

Specific: Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise