Gogonele si castraveti in otet

Am pus la murat gogonele cu otet, foi de dafin si mirodenii.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gogonele si castraveti in otet

Ingrediente

  • 1 kg gogonele
  • 700 g castraveţi
  • 1 l apă
  • 1 pahar (200 ml) oţet
  • 1 lingură sare
  • 2 linguriţe zahăr
  • 3 foi de dafin
  • mirodenii: boabe de piper,ienibahar şi muştar
  • frunze şi tije de ţelină

Mod de preparare

Am pus la murat gogonele cu oţet, foi de dafin şi mirodenii: eu am folosit boabe de piper, ienibahar şi muştar de la Delikat, insa puteti folosi preferatele dumneavoastra. Am pus şi câţiva castraveţi pe lângă ele, pentru culoare.

Mod de preparare:

Se spală castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine.

Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.

Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea, foile de dafin şi mirodeniile. Se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se toarnă lichidul în borcan, având grijă să aşezăm un cuţit sub el (ca să nu crape). Se pun deasupra frunzele şi tijele de ţelină, care vor fixa legumele. Se lasă la răcit, apoi se pune celofan la gura borcanului. Eu îl ţin în balcon 2-3 zile, iar după ce se murează, îl mut la loc răcoros.

Timp: 30 min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/gogonele-si-castraveti-in-otet.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise