Gogoşari în multe feluri...bune

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Gogoşari în multe feluri...bune

Ingrediente

  • 1.Gogoşari în pastă de tomate
  • 6 kg de gogoşari , tăiaţi felii
  • 800 g pastă de tomate
  • 400 g de muştar
  • 300 ml de oţet
  • 500 ml de ulei
  • 10 linguri de zahăr
  • 1 lingură de sare
  • foi de dafin
  • 2.Gogoşari în muştar
  • 5 kg de gogoşari tăiaţi felii
  • soluţie din: 500g de zahăr
  • 500 g de muştar dulce
  • 500 ml de ulei
  • 500 ml de oţet
  • foi de dafin, sare
  • 3.Gogoşari în bulion
  • 3 kg de gogoşari tăiaţi felii
  • solutia: 250 ml l oţet
  • 250 g de zahar
  • 300-400 ml ulei
  • 400-600 pastă de tomate/ bulion
  • sare, piper
  • 4.Salată de iarnă
  • 2 kg de gogonele
  • 2 kg de ceapă
  • 4 kg de gogoşari
  • 2,5 l de apă
  • 1 l de oţet
  • 1 l de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 borcan de muştar

Mod de preparare

1. Se fierb toate 20 de minute şi apoi se fierb în aburi 30 de minute.

2. Gogoşarii se fierb 5 minute in soluţie până se înmoaie. Se aşază în borcane si se fierb în aburi 10 minute.

3.Se fierb 5 minute în această soluţie. Se aşază în borcane şi se fierb în aburi 10 min.

4. Se taie legumele felii/peştişori. Se opăresc apoi în soluţia din apă+sare+oţet(pe rând, cam 2 clocote).

Se scurg foarte bine, se lasă la răcit.

Se face o maioneză din ulei şi muştar şi se amestecă legumele în aceasta.

Se pun în borcane.

Se poate servi iarna ca atare sau într-o salată de cartofi sau cu carne.

P. S.

Ataşez poze de la prepararea gogoşarilor, reţeta nr. 1. Eu am fiert roşii, că aveam, cam o găletuţă de 5 l, curăţate de coajă. Le-am pus în cratiţă în cuptor şi, între timp,am tăiat gogoşarii/ardeii roşii/capia(le-am amestecat). Am adăugat ulei, oţet, foi de dafin, muştar şi gogoşarii. În loc de zahăr, am pus miere şi am mai pus: o legătură de frunze de ţelină, câteva frunze de busuioc,1 linguriţă de chimen, 1 linguriţă de ras-el-hanout, boabe de piper şi de coriandru.Pentru că erau cam lichizi, am mai pus un borcan de muştar.

Le mulţumesc mult colegelor mele, Maria şi Marieta, de la care am reţetele iniţiale. Că la mine trebuie personalizat tot! Aşa se nasc invenţiile sau dezastrele.

Bucuraţi-vă şi împărtăşiţi cu prietenii!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise