Baitul se pune la fiert. Conopida se desface buchetele si se pune o jumatate de ora in apa cu sare.
Gogosarii se curata si se taie felii de grosimea unui deget.
Cand baitul da in clocot, trecem prin el gogosarii pana isi schimba culoarea, apoi trecem conopida pana se inmoaie un pic.
Dupa preferinte, puteti taia felii 2-3 morcovi. Acestia trebuie, de asemenea, trecuiti prin bait.
In borcanele spalate si uscate punem o frunza de telina, o radacina de hrean si un rand de gogosari, apoi un rand de conopida. Ii indesam bine cu mana si punem printre ei usturoi. Dupa aranjarea legumelor in borcan turnam baitul fierbinte deasupra.
Rasturnam borcanele pe capace si le lasam sub paturi pana a doua zi. Nu necesita sterilizare.
Nota: Daca punem in borcane mici de 800 gr.facem portia de bait dubla.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii