autor:

Fara foto

» » , Conserve si muraturi, Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 septembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 septembrie 2018

Ingrediente
Ingrediente (pentru un borcan de 5 litri):, 10 gogosari nu foarte mari, 1/2 varza verde mica, 1/2 varza mov mica, 1 conopida mica, 3 morcovi ,  1 radacina hrean, frunze de telina, 1 lingurita rasa sare mare, Pentru solutia lichida:, 1 litru apa, 500 ml otet, 100 gr zahar, 2 linguri rase sare mare, boabe de piper, 4-5 foi de dafin, boabe de mustar, boabe de ienibahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa.

O taiati fideluta.

Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare.

Amestecati varza cu morcovul si sarea, invartiti bine.

Gogosarii ii spalati, curatati usor cotoarele, ca sa nu ii rupeti si ii scuturati bine de seminte.

Conopida o spalati si o taiati buchetele mici.

Hreanul il curatati si il taiati rondele.

Gogosarii ii umpleti cu amstecul de varza si morcov, cu o lingurita sau cu mana, impingeti bine sa ii umpleti peste tot.

Intr-un borcan de 5 litri, asezati pe fund frunze de telina si rondele de hrean.

Gogosarii umpluti ii introduceti usor in borcan, ii asezati frumos, iar printre ei puneti conopida, frunze de telina si rondele de hrean, pana umpleti borcanul.

Acum pregatiti solutia lichida:

Intr-o cratita puneti apa cu zaharul, otetul si sarea.

Transferati totul pe foc, amestecati bine.

Adaugati boabe de piper, foi de dafin, boabe de mustar si de ienibahar.

Lasati lichidul pe foc pana incepe sa clocoteasca, apoi trageti cratita de pe foc.

Asezati o lama de cutit sub borcan, turnati zeama printr-o sita pana se umple borcanul.

Deasupra puneti doar 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.

Infiletati bine capacul, inveliti borcanul intr-o patura, pana a doua zi.

A doua zi, daca vedeti ca a scazut lichidul, mai faceti putin si completati ca sa fie plin borcanul.

Il dati la rece in camara.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Gogosari umpluti cu varza pentru iarna

Se aleg gogoasrii fara lovituri sau defecte si se taie in jurul cozii. se indeparteaza cotorul si

51 voturi    9 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Gogosari umpluti cu varza

Gogosari umpluti cu varza

Se spala bine gogosarii si se scot cotoarele. Varza se toaca fideluta si se amesteca cu morcovul

20 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru un borcan de 5 litri):
  • 10 gogosari nu foarte mari
  • 1/2 varza verde mica
  • 1/2 varza mov mica
  • 1 conopida mica
  • 3 morcovi 
  •  1 radacina hrean
  • frunze de telina
  • 1 lingurita rasa sare mare
  • Pentru solutia lichida:
  • 1 litru apa
  • 500 ml otet
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri rase sare mare
  • boabe de piper
  • 4-5 foi de dafin
  • boabe de mustar
  • boabe de ienibahar

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Zacusca Zacusca

Incep prin a va marturisi ca am 25 ani si este pt prima data cand fac zacusca, desi o ador iar rezultatul a fost mult peste asteptari,

1 vot    0 comentarii
4h
Bucate la borcan
Salata de orez cu castraveti in otet