Ingrediente
3 kg varza (eu am folosit o parte varza rosie si o parte varza alba), aproximativ 20 buc gogosari, 300 gr morcov, 300 gr telina,2 radacini hrean, , pt 1 l otet muraturi: 400 ml otet, 600 ml apa, 15 gr sare, 10 gr zahar, 10 boabe piper, 1 foaie dafin
Dificultate: Medie | Timp: 2h
71 voturi
Mod de preparare
Intre timp curatam varza si o taiem fideluta, curatam morcovii, telina si le dam pe razatoarea mare. Se pune varza tocata cu legumele rase intr-un lighenas si se presara cu 15 gr sare pt fieacre kg de varza. cu acest amestec umplem gogosarii cat mai indesat.se aseazaapoi gogosarii in borcane intercalat cu bucati de hrean si tulpini verzi de telina.
Se pregateste otetul pt murat gogosarii: se pune pe foc apa cu sare , zahar, condimente, se adauga si otetul cand a inceput sa clocoteasca si se mai lasa cateva clocote.
Borcanul cu gogosari se pune pe ceva metalic sa nu crape si turnam otetul fierbinte peste gogosari. se pun capacele si se depoziteaza laloc racoros si ferit de razele soarelui.
Liliana Alexandru , 28 septembrie 2014
sa-i incerc si eu anul acesta ,va multumesc ptr. reteta
Flori Ghisoiu , 23 septembrie 2013
eu fac o combinatie de varza rosie amestecata cu varza alba,amestecata vu legume.
Flori Ghisoiu , 23 septembrie 2013
sunt deliciosi,eu le pun capacel,un buchetel de conopida.
Dobre Katy , 16 septembrie 2013
[copacei ] spun nepoteii la conopida!
Mariana Gavril , 28 august 2013
sunt foarte buni numai ca eu pun struguri albi printre golurile din borcan.
Rodica Iscu , 28 august 2013
sunt foarte buni......