Gogosele aperitiv cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosele aperitiv cu ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente gogosele:
  • 1 cana apa (300 ml)
  • 100 g margarina (sau ulei)
  • 1 cana faina (aceeasi care s-a folosit pentru apa)
  • 5 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • Ingrediente umplutura:
  • 1kg ciuperci (champignon)
  • 2 cepe potrivite
  • ulei pentru calit
  • 400 g maioneza (din comert sau facuta in casa)
  • condimente: 1/2 lingurita piper, sare sau delikat, marar si patrunjel sau alte condimente, dupa gust
  • optional: sunca de praga, ou fiert, usturoi (cui ii place)

Mod de preparare

Gogosele:

Apa se pune la fiert impreuna cu margarina sau uleiul si sarea. Se da in clocot, apoi se ia de pe foc si se adauga faina, amestecandu-se pana la omogenizare. Se lasa la racit, timp in care se pregateste umplutura, apoi se adauga ouale (pe rand cate unul; nu se pune alt ou pana nu s-a incorporat precedentul). Trebuie sa iasa o coca lipicioasa, dar care se ia usor cu lingurita. Se pun gramajoare cu o lingurita, in tava tapetata cu hartie de copt sau, in lipsa acesteia, in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se dau la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 20-25 min (depinde de cuptor) pana se rumenesc. Se scot fierbinti din tava si se pun pe un platou pentru a fi umplute.

Umplutura:

Ceapa se taie solzisori, se pune intr-o tigaie cu ulei si se lasa pana se inmoaie, fara a se praji prea tare. Se adauga ciupercile curatate (daca sunt din cele proaspete) si taiate felii sau cubulete (dupa dorinta fiecaruia) si se lasa pana ce scade zeama lasata de la ciuperci. Spre sfarsit se adauga piperul si sarea. Se lasa apoi sa se raceasca. Se adauga maioneza, mararul si patrunjelul sau alte condimente si se amesteca. Se poate scurge uleiul in exces pentru ca umplutura sa nu fie prea zemoasa sau grasa.

Se taie un capacel la gogosele, se pune umplutura si se dau la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise