Ingrediente
Inspiratie dupa reteta Mihaelei A. caruia ii multumesc., 20 flori de salcam proaspete cat mai bogate, 3 oua, 10 linguri de faina, 4 linguri zahar, 200ml pahar lapte, 2 lingura ulei, ulei de palmier pentru prajit, 1 zahar vanilat, sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h
14 voturi
Mod de preparare
Florile de salcam le spalam si le insiram pe servet de hartie sa se scurga foarte bine de apa. Intrun vas (farfurie adanca) punem restul de faina.Luam cate o floare de salcam, o trecem pe ambele parti prin faina apoi prin aluatul preparat si le punem la prajit in uleiul incins. Le prajim pe ambele parti si le scoatem pe un servetel pentru a se scurge bine de ulei. Le presaram cu zahar vanilat si le servim .
constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010
Nu am mancat asa ceva din copilarie, o sa pregatesc si eu ...
maria mihalache , 24 mai 2010
Interesanta reteta ta.
Adina (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Esti fantastica draga Lia! Felicitari!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010
MMmm, tare aromate!
Estera Flori (Chef de cuisine) , 16 mai 2010
foarte interesanta reteta.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Foarte bune!
joly-gina (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
foarte interesanta reteta,cand eram mica macam flori de salcam (adica ce au ele in interior)
flori de piatra , 15 mai 2010
Delicioase.Mancam in copilarie asa ceva.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Eugen, nu stiu ce anume nu ai inteles, sunt poze cu toti pasii... normal ca prajim florile. Le-am zis gogosele din cauza aspectului si gustului, incearca si te vei convinge. Cat despre observatia ta, fii linistit nu ma-m suparat, nu am pentru ce.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Va recomand cu incredere sa incercati aceasta reteta. Gustul este deosebit, fin, parfumat si delicios.
Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Lia eu sunt cu albinutele mele la salcam acum. Nu am mancat niciodata asa ceva dar dupa cum descri tu...trebuie sa fie delicioase....
violette (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Foarte interesanta reteta!
licu pop , 15 mai 2010
Grozav o so incerc salcamii la mine sunt aproape infloriti.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Tocmai au inflorit salcamii,o reteta interesanta.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Nu am inteles finalul retetei, ce prajim ?florile ?, gogoselele ? E bine sa fii de partea unui prieten dar mai bine de partea adevarului, nu ?, sper sa nu te superi pentru aceasta observatie !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Super bune....
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Exotica reteta! Abia astept sa infloreasca salcamul...
panseluta (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
am vazut de curand aceasta reteta ,cred ca este de inspiratie orientala,ca romanii nu prea manaca flori.si cele de trandafir vin de la bulgari.e o delicatesa de retinut pentru vremea asta.ca sa nu zic vemurile.!
Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Inedita si unica reteta! minunat si acum e sezonul ei! aveti votul meu!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Nu am mancat niciodata,sunt foarte curioasa ce gust are,dar raman cu pofta!nu am de unde lua aceste flori:((
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Foarte aromate si apetisante!
Truedelights (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Si eu fac asa ceva! Dar la Buzau salcamii sunt abia imbobociti! Tu in ce zona stai? A fost mai cald pe la tine.. :)
Alice85 , 14 mai 2010
Arata tare bine !!! Nu am mincat niciodata gatite florile de salcim,in schimb cind eram copila mincam florile :)) Felicitari super interesanta.