Reteta postata pe: 18 martie 2009
Ingrediente
1 kg faina,, 2 oua,, 1 cana de 200 gr.ulei,, zahar, ulei,, drojdie de 50 ban,, ½ litru lapte dulce,, coaja de la o lamaie, portocala rasa, esenta vanilie sau postocale, zahar vanilat, apa sau apa minerala.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se dizolva drojdia in 200 - 300 ml lapte caldut cu 5 lingurite de zahar si putina faina (pentru maia). Apoi se framinta bine aluatul cu restul ingredientelor si apa cit cuprinde dar n u foarte multa apa, iar dupa ce a dospit se intinde pe masa unsa cu putin ulei o bucata din aluat, apoi cu un pahar sau cana dam forma gogosilor, nu este obligatoriu sa fie perfect rotunde. Se mai lasa la dospit putin pe masa (dar sa fie cald in incapere) pina se incinge bine uleiul in tigaie, cratita sau tuci depinde in ce le coaceti, se coc pe ambele parti, le scoatem cu o spumiera intr-un castron cu servetel asezat in acesta, le lasam sa se raceasca apoi le podram cu zahar pudra.
Sfat: daca pudram imediat gogosile calde se va topi foarte repede zaharul pudra de pe ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele foarte bune - ENY -" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate