Gogosele Valentina

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosele Valentina

Ingrediente

  • 200 ml vin alb
  • 200 g faina (in functie de marimea oualelor poate intra un pic mai multa faina)
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • ulei pentru prajit
  • Pentru ornat:
  • 200 g zahar pudra
  • scortisoara dupa gust
  • 4 linguri miez de nuca macinat
  • Sirop :
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri zahar tos
  • 100 ml apa
  • o lingura niez de nuca macinat

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune vinul la fiert,iar cand a dat in clocot se adauga untul,oprim focul si amestecam pana se topeste.Cand s-a topit untul adaugam faina amestecand foarte bine pana se formeaza aluatul.

Dupa ce aluatul s-a racit,se adauga ouale pe rand si amestecam pana se omogenizeaza.

Se formeaza gogosele de diferite forme si marimi.

Intr-un ibric punem mierea,zaharul,apa,miezul de nuca si fierbem pana se formeaza siropul.

Separat intr-o farfurie,castronel amestecam zaharul pudra,scortisoara si miezul de nuca macinat pentru ornat.

Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim gogoselele pe ambele parti.

Dupa ce s-au prajesc gogoselele,acestea se trec prin sirop,apoi se tavalesc prin amestecul de zahar pudra, nuca,scortisoara si se aranjeaza pe platou.

Siropul care ramane il puteti turna putin cate putin deasupra gogoselelor care sunt deja aranjate pe platou...

Sunt bucuroasa ca mi-au iesit atat de bune, ca sa va pot impartasi si voua aceasta noua reusita...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise