Gogosi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Gogosi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 50 ml ulei + ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-o cana se pun 75 ml de lapte si se adauga drojdia impreuna cu 2 linguri de faina. Se amesteca si se lasa 10 minute (va rezulta maiaua). Restul laptelui impreuna cu zaharul, ouale si 30 ml ulei se pun intr-o craticioara pe foc si se incalzesc (nu se fierb!).

Intr-un castron se cerne faina si se face o gaura in mijloc unde se pune maiaua.Se amesteca si se toarna apoi amestecul cu lapte cald. Se framanta aluatul si se adauga uleiul ramas si esenta de portocale (sau orice alta esenta preferati).

Se lasa aluatul la crescut pentru o ora. Se intinde apoi aluatul cu sucitorul iar cu ajutorul unei forme rotunde/ pahar se decupeaza cercuri. Se pun la prajit in uleiul incins, avand grija sa intoarceti gogosile astfel incat sa fie prajite pe ambele parti.

Se scot pe servetele de hartie si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar si se pot servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise